Inez de BoerInez de Boer

Ik ben Inez de Boer en heb mijn opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming gedaan. In ben medeoprichter van “De Nieuwe Academie Crejat” te Alkmaar.
Daar ben ik ook werkzaam als docent.

Op dit moment is het uitgangspunt voor mijn beelden de oudste Griekse mythologie, waarin de ontstaansgeschiedenis van de wereld wordt beschreven. 
De goden, halfgoden, elementen en wezens uit deze verhalen nodigen mij uit tot het maken van karakteristieke koppen en figuren met menselijke of dierlijke uitstraling. Emotie en karakter worden zichtbaar in de uitdrukking van gezicht en houding. Het formaat van de beelden is voor mij een belangrijke factor, ze hebben de menselijke maat, soms groter.

Ik werk met een klei die ik zelf samenstel, dit is om de beelden de gewenste uitstraling te geven, een uitstraling van oudheid en vergankelijkheid.
Afwerking kan met allerlei materialen gebeuren: van ijzeroxyde en gekleurde slibs tot bladgoud. De processen die ook de oude Grieken gebruikten om hun beelden te kleuren.

Het thema, waarin zowel verleden als heden door elkaar spelen vertelt over macht en onmacht, dat zijn de elementen die mij het meest boeien in het leven. Dat gegeven is dan ook duidelijk terug te vinden in al mijn beelden.
Bijvoorbeeld in 2005 maakte ik in opdracht een Ramskop van brons, de stijl van deze kop is dezelfde als die van de beelden in klei, de uitdrukking moest er een worden van kracht, macht en magie.

Meer weten? Dan kun je altijd even bellen (06-51619596) of e-mailen